Wat zijn maaltijdboxen?

Veel mensen willen makkelijk, gezond en snel avondeten op tafel kunnen zetten en gaan op zoek naar een oplossing. Maaltijdboxen zijn een ideale oplossing voor iedereen die meer gemak wil en meer variatie. Maar wat zijn maaltijdboxen eigenlijk? En wat voor soorten boxen zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n box? Wij vertellen je graag meer over wat een maaltijdbox is en wat je kan verwachten wanneer je zo’n box in huis haalt!

Gemak, variatie en gezond eten in een box

De vraag: “wat is een maaltijdbox” laat zich gemakkelijk beantwoorden: Een maaltijdbox, ook wel foodbox genoemd, is een boodschappenpakket op basis van recepten die je zelf vooraf kan selecteren. Een box zit vol met alles wat je nodig hebt om de recepten te bereiden. Verse ingrediënten zoals groente, vlees/vis/gevogelte en zuivel maar ook droogwaren zoals pasta en rijst. Alles wordt compleet en gratis bij je thuisbezorgd.

Maaltijdboxen worden geleverd door: Marley Spoon, Hellofresh, de Krat, Familiebox, Dinnerly, Veganbox en Ekomenu. [check dit even qua namen:-)]

Er zijn een aantal soorten maaltijdboxen. Je kan kiezen voor een volledig biologische box maar ook voor een box met vegan maaltijden of eentje waar je met een heel gezin gemakkelijk van kan eten zoals Familiebox. Marley Spoon levert ook desserts en ontbijtjes, en Ekomenu past zich helemaal aan jouw wensen aan. Wil je een keto maaltijdbox? Dan moet je zeker Ekomenu eens proberen!

Hoe werkt een maaltijdbox precies?

Het gaat niet exact hetzelfde bij elke aanbieder maar in grote lijnen komt het hierop neer:

  • Je selecteert het aantal maaltijden per week en welke gerechten je wil maken.
  • Daarna krijg je een box thuisbezorgd waarin, per gerecht, alles zit wat je nodig hebt.
  • Je krijgt ook altijd een duidelijk recept met stap-voor-stap aanwijzingen en vaak ook fotos, die je gemakkelijk kan volgen.
  • Kom je er niet uit? Dan bel of chat je met de klantenservice van jouw box.

Wil je meer weten over hoe een maaltijdbox werkt? Lees dan de blog ‘Hoe werkt een maaltijdbox?’

Wat zijn de voordelen van een maaltijdbox?

Een van de voordelen is natuurlijk het gemak. Je hoeft niet meer op zoek naar recepten en je kan zonder moeite gevarieerd eten. Je ontdekt ook nieuwe producten en recepten. Wil je een vegan (veganistisch) recept proberen? Selecteer een vegan gerecht voor in je box en een week later staat alles klaar in je koelkast. Daarnaast bespaar je een hoop tijd. Je hoeft namelijk niet meer naar de supermarkt voor je avondeten want alles zit in de maaltijdbox. Omdat de ingrediënten vaak heel mooi zijn afgemeten verspil je ook minder eten en dat is weer duurzaam. Het laatste voordeel is natuurlijk dat je gezonder eet.

Nadelen van een maaltijdbox

Een nadeel is soms de wat langere bereidingstijd van de gerechten maar bij veel aanbieders kan je ook op bereidingstijd van de gerechten selecteren dus weet je precies hoeveel tijd je kwijt bent aan het koken. Een ander nadeel zouden de kosten van een maaltijdbox kunnen zijn maar met kortingscodes kan je veel besparen. Soms kan je ook vrienden en familie aandragen als klant. Dan krijg jij ook weer korting!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1. HelloFresh

De flexibele maaltijdbox. Elke week 20 nieuwe recepten. Pauzeren wanneer jij wil. Nu €45 korting

2. Marley Spoon

Zélf kiezen uit 20 voorgestelde recepten. De meest luxe maaltijdbox. NU tijdelijk €45 korting.

3. Ekomenu

De gezonde maaltijdbox met 20+ heerlijke menu’s en 100% biologische ingrediënten

4. Familiebox

De kindvriendelijke maaltijdbox voor gezinnen. Nu met 40% korting, gratis thuisbezorgd!

5. Dinnerly

De boxen van Dinnerly zijn altijd voordelig met verse producten rechtstreeks van het land.