Hoe werken maaltijdboxen?

Wil je een maaltijdbox bestellen? Dan is het goed om te weten hoe maaltijdboxen werken. Zo weet je precies of de box past bij je wensen en wat je kan verwachten. Heb je al een keuze gemaakt voor een bepaalde maaltijdbox? Check dan hier of er ook een kortingscode beschikbaar is! Hoe werken maaltijdboxen? Je leest het hier!

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is een boodschappenpakket met recepten. Je krijgt alles thuisbezorgd wat je nodig hebt en samen met een duidelijke uitleg ga je aan de slag.

Afhankelijk van de aanbieder die je kiest is het antwoord op de vraag: “hoe werken maaltijdboxen?” een beetje verschillend. Soms kun je bijvoorbeeld ook een toetje of een gezond ontbijt erbij bestellen.

Welke maaltijdboxen zijn er?

Er zijn een aantal maaltijdbox aanbieders. De bekendste zijn:

  • Marley Spoon
  • Hellofresh
  • Veganbox
  • Ekomenu
  • Familiebox
  • Dinnerly
  • Aanvullen indien nodig 🙂

Je kan dus veel verschillende maaltijdboxen kiezen. Van een compleet biologische box of een vegan maaltijdbox tot een box met eten waar ook je kinderen van smullen! Hoe ze werken hangt samen met de aanbieder, maar voor alle boxen geldt dat je aangeeft voor hoeveel mensen je eten nodig hebt en voor hoeveel dagen. Daarna selecteer je de recepten die je lekker lijken of die passen bij je wensen. Vervolgens kan je de box bestellen en krijg je een duidelijke bezorgdatum en vaak ook een tijdvak waarbinnen de box bezorgd gaat worden. Ben je onverhoopt niet thuis? Dan wordt de box vaak bij de buren afgeleverd, of komt de bezorger de volgende nog een keertje terug.

Je maaltijdbox is binnen!

Veelal zitten alle (verse) ingrediënten die bij een recept horen samen verpakt, dat zet je dus heel gemakkelijk in de koelkast. 

Per recept heb je alles ontvangen wat je wat nodig hebt. Bijna alle maaltijdboxen werken met receptkaarten die je ook nog online terug kan vinden. Op de receptkaarten staan vaak ook nog foto’s. Zo kan je maaltijd echt niet mislukken.

Je moet nu enkel nog kiezen welke maaltijd je als eerste wil gaan eten. De meeste maaltijdbox aanbieders geven aan dat je altijd als eerste de gerechten met vlees en gevogelte moet maken. Vaak zijn vegetarische of vegan gerechten langer houdbaar.

De ingrediënten zijn in ieder geval een aantal dagen houdbaar. Hoe lang precies hangt weer af van de aanbieder van je box.

Flexibel en makkelijk

Wanneer je je eerste maaltijdbox bestelt, ga je vaak een flexibel abonnement aan. Was het eten lekker? Dan kan je meteen nieuwe gerechten voor de volgende week selecteren. Vond je het minder en wil je misschien een andere maaltijdbox uitproberen? Dan zet je jouw abonnement heel gemakkelijk stop. Dat kan vaak gewoon online. Ook als je een weekje op vakantie bent kan je moeiteloos een keertje overslaan. Simpelweg even doorgeven en je bent klaar.

Hopelijk heb je nu antwoord op je vraag: hoe werken maaltijdboxen! Heb je honger gekregen, dan kun je bij ons een maaltijdbox met korting bestellen! Eet smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1. HelloFresh

De flexibele maaltijdbox. Elke week 20 nieuwe recepten. Pauzeren wanneer jij wil. Nu €45 korting

2. Marley Spoon

Zélf kiezen uit 20 voorgestelde recepten. De meest luxe maaltijdbox. NU tijdelijk €45 korting.

3. Ekomenu

De gezonde maaltijdbox met 20+ heerlijke menu’s en 100% biologische ingrediënten

4. Familiebox

De kindvriendelijke maaltijdbox voor gezinnen. Nu met 40% korting, gratis thuisbezorgd!

5. Dinnerly

De boxen van Dinnerly zijn altijd voordelig met verse producten rechtstreeks van het land.