Hello fresh – kipfilet in champignon roomsaus

Daar is ie dan: de eerste review voor elkedagvers.nl! Ik ga hier regelmatig schrijven over wat mijn ervaring is met maaltijdboxen, afhaalmaaltijden, opwarmmaaltijden en uiteraard ook met zelf gemaakte recepten uit favoriete kookboeken. Ik wil elke dag graag lekker en als het kan een beetje gezond eten. Maar dat is soms best een uitdaging, met een drukke werkagenda en sociaal leven. En ik ben vast niet de enige, schat ik zo in 😉 Hopelijk inspireer ik jou met mijn ervaringen om ook eens een maaltijdbox te proberen, een nieuw recept te koken of een yummy maaltijd te bestellen bij je favoriete restaurant.

Saai?

Oke, gaan we dan. Kipfilet in champignon roomsaus. ‘Boooooring!’, was mijn eerste gedachte. Maar ik had de bestelling al geplaatst bij HelloFresh, en de 3 voorgeselecteerde recepten kwamen mijn kant op. Van de 3 recepten die ik ontving, koos mijn vader – voor wie ik ging koken – deze uit. Een recept wat ik eerlijk gezegd nooit zelf zou maken, en ook nooit zou bestellen in een restaurant. Enerzijds omdat ik vrijwel nooit vlees eet, anderzijds omdat… Tja, omdat het zo saai is. Maar oh oh oh I was wrong, want het was verrassend lekker. En dat op een maandagavond.

De ingredienten:

Krieltjes, kipfilet, sjalot (was een rode ui, en ik maar zoeken naar de sjalot), champignons, knoflook, tomaten, wortel, slagroom en sla. Dat zat er in het pakket. Bouillon, olijfolie, roomboter, rodewijnazijn, mosterd, peper en zout moest ik zelf in huis hebben. Had ik, behalve de rode wijnazijn. Dat werd balsamico azijn. Achteraf gezien waarschijnlijk nog lekkerder ook.

De eerste indruk:

Zaterdag ontving ik het pakket, en ik at dit op maandag. De sla was wat verlept, dus ik heb mijn vader naar de supermarkt moeten sturen tijdens het koken voor een nieuwe zak sla. Tijdens het koken proefde ik van de tomaat en, meh, daar was ik niet helemaal van onder de indruk. Beetje laffe smaak, zacht sponsig van structuur. Niet de intens zoete, aromatische en stevige tomaten die ik gewend was te eten toen ik nog in Rome woonde. Das war einmal.

Het koken:

Op de verpakking stond 40 minuten, en dat was het ook. Tijdens het koken voegde ik zelf nog wat mosterd en parmezaanse kaas toe aan de saus (+1) en dat was lekker. De aardappels gingen in de oven, de salade was super makkelijk, en de saus eigenlijk ook. Even laten pruttelen en klaar.

De smaak:

Zoals ik al noemde: verrassend goed. Ik vind aardappeltjes puur altijd lekker, zeker als ze uit de oven komen. De kip was mals en de saus was erg lekker. De salade viel wat tegen, dat was een beetje een sneue bedoening.

De eindbeoordeling:

Voor een maaltijd die zo saai klinkt, was het lekker. Vers, redelijk gezond – er ging flink wat slagroom door de saus, maar verder pure en gezonde ingrediënten. Geen pakjes, zakjes en prefab food. Zelfs mijn vader vond het lekker. Ben ik tevreden met de eerste maaltijd via HelloFresh? Ja, zeker. Op de verlepte sla na. Voor de prijs van €21,58 voor drie gerechten kun je dus echt een lekkere verse maaltijd koken. Daar zou ik – dit ga ik bekennen met schaamrood op de kaken – zelf geen 3 maaltijden voor kunnen kopen in de supermarkt. Plus de porties zijn echt goed afgemeten: dit recept was voor 2 personen en was precies voldoende. Voor herhaling vatbaar? Dat ook. Wil jij ook eens een maaltijd proberen via HelloFresh? Probeer het HIER.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1. HelloFresh

De flexibele maaltijdbox. Elke week 20 nieuwe recepten. Pauzeren wanneer jij wil. Nu €45 korting

2. Marley Spoon

Zélf kiezen uit 20 voorgestelde recepten. De meest luxe maaltijdbox. NU tijdelijk €45 korting.

3. Ekomenu

De gezonde maaltijdbox met 20+ heerlijke menu’s en 100% biologische ingrediënten

4. Familiebox

De kindvriendelijke maaltijdbox voor gezinnen. Nu met 40% korting, gratis thuisbezorgd!

5. Dinnerly

De boxen van Dinnerly zijn altijd voordelig met verse producten rechtstreeks van het land.