Contact Information

Veelgestelde vragen

Een maaltijdbox is een doos met daarin alle verse ingrediënten en recepten voor 2 tot 5 maaltijden per week. Met de box zet je binnen 30 minuten eenvoudig een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

De voordelen van een maaltijdbox zijn dat je niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat eten en dat je ook niet zelf naar de supermarkt hoeft.
Elke week kun je kiezen uit gemakkelijke, gezonde en lekkere recepten die meestal binnen 30 minuten op tafel staan. Je eet een stuk gezonder en bovendien leer je allerlei nieuwe ingrediënten (van het seizoen) en nieuwe recepten kennen. Bijkomend voordeel is dat je nauwelijks eten hoeft weg te gooien. Dat komt omdat de producten in precies de juiste hoeveelheid bij je thuisbezorgd worden.

Bij het bestellen van jouw eerste box ga je automatisch een flexibel lidmaatschap aan. Dit betekent dat je standaard op wekelijkse basis een maaltijdbox aan huis krijgt bezorgd. Via jouw online account kan je eenvoudig boxen inplannen of je abonnement (tijdelijk) pauzeren. Bij de meeste aanbieders moet je wijzigingen uiterlijk 5 dagen voor bezorging doorgeven. Je zit nooit ongewenst vast aan een abonnement. Na jouw eerste box kun je altijd direct opzeggen.

Een box voor 2 personen met 3 maaltijden per week kost gemiddeld €40,00. Dat komt neer op €6,67 per portie per persoon. Als je zelf recepten opzoekt en boodschappen gaat doen kun je goedkoper uit zijn. Een box is dus niet perse goedkoop. Het grootste voordeel van een maaltijdbox zit ‘m dan ook niet in de prijs. De belangrijkste voordelen zijn dat het gemakkelijk, gezond en duurzaam is. Bovendien kook je wekelijks met producten van hoogstaande kwaliteit, vaak rechtstreeks van de boer. Met een kortingsactie kan je jouw eerste maaltijdbox vaak wel heel voordelig proberen, tot wel 50% korting.

Ja, maaltijdboxen houden steeds beter rekening met individuele voedingswensen. Tegenwoordig heb je een ruimte keuze uit onder andere vegetarische, vegan, koolhydraatarme en gluten- en lactosevrije recepten.  Op de receptenkaart vind je altijd de voedingswaarden zodat je precies weet wat je eet. Ekomenu biedt zelfs een speciale tool waarbij je een waarschuwing ontvangt als er een product in het recept zit waar je overgevoelig of allergisch voor bent.

De meeste maaltijdboxen werken rechtstreeks samen met Nederlandse boeren en producenten. Door deze korte keten zijn de ingrediënten in jouw box altijd 100% vers en ontvangen boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Steeds vaker hebben producten in jouw maaltijdbox een biologisch keurmerk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get In Touch With Any Questions?